Az első 6 hét nehéz? Na hagyjuk már!!!

Mikor várandós voltam mindenki az első hetekre próbált felkészíteni. Jöttek a tanácsok, miszerint: 

          Aludj, amikor a baba alszik!

          Egyél, amikor a baba eszik!

          Vasalj, amikor a baba vasal!

          Fogadd el a segítséget! Stb.

 

Na nálunk alapból az alvás rész ki lett lőve, mivel Lili az Adamoban volt csak hajlandó aludni, így nálam az alvás természetesen kimaradt, hiszen nem akartam felügyelet nélkül hagyni.

img_1266.JPG

Az evéssel is voltak gondok.Lilien tápszeres baba volt, ezért mind a két kezem kellett az etetések során.

Ennek ellenére az első hat hetet nagyon jól bírtam. A lakás ragyogott, a gyerekkel minden rendben volt, minden nap volt időm még sminkelni is. Igaz, hogy ennek érdekében szinte ipari mennyiségben fogyasztottam a kávét, de a "rendszer" működött.

Nem is igazán értettem mire ez a nagy felhajtás. Persze könnyen beszélek, hiszen az elején egy viszonylag nyugis babát sikerült "kifognom".

Viszont ami utána következett, na arra kellett volna a felkészítés. Nagyjából Lili 2 hónapos koráig minden teljesen idilli volt, aztán elkezdett kinyílni előtte a világ.

Most,hogy betöltötte a 6 hónapot, konkrétan fél szabad percem nincsen.

A lakás romokban hever, az ebédet rendeljük és őszintén bevallom, van amikor még délután négykor is csapzottan rohangálok a lakásban pizsamában.

Hihetetlenül virgonc lánykám van, akinél nagyon korán kezdődött a szeparációs szorongás.

img_3203.JPG

Aludni nagyon utál. Ha már annyira álmos, hogy a szemét sem tudja nyitva tartani, akkor is minimum fél órás altatás-ordítás kombináció következik és alszik maximum 40 percet. Azt is kendőben, hogy még olyankor se tudjak csinálni semmit. Az étkezések pedig egyenlőek egy katasztrófával. Minden érdekesebb, mint 5 percig nyugton maradni és enni. A kedvencem mostanában, amikor éhes, de nem tud enni, mert álmos, de eközben aludni sem tud, hiszen éhes. Na ilyenkor kapom elő a telefonom és jön egy kis mese a netről, hogy eltereljem a figyelmét és rákapjon a cumisüvegre. 

Mostanában próbál kúszni, ami egyenlőre nem igazán megy neki, legalábbis nem a jó irányba. Ezen teljesen felhúzza magát és jön a hiszti. A kedvencem a műsírás. Az orrát felhúzza, szemét összeszorítja, csücsörít és olyan hangot ad ki, mint egy éhes kismacska. 

kepernyofoto_2017-04-20_7_58_20.png

Szóval jah, nem sok szabadidőm van mellette és már az is csodaszámba megy, ha délelőtt 10 órakor meg tudom inni a kávémat. (Pedig a kisasszony hajnali ötkor kel.)

Ennek ellenére nem cserélném el az életemet semmi pénzért. Minden pillanatát élvezem az anyaságnak. Lehet, hogy délben még kócosan kóválygok a lakásban, de mikor nevet és rámnéz a hatalmas szemeivel, na az mindent megér.

Illetve egy dolog azért megnyugtat. Most már tudom, hogy minél idősebb, nekem annál nehezebb dolgom lesz.

img_3351.JPG 

Kövessetek Facebookon, hogy ne maradjatok le egy bejegyzésről sem!

Instagramon is megtaláltok v.szani néven