A baba és a macska

Topi nagyjából egy évvvel azelőtt érkezett hozzánk, hogy megtudtuk, Lili úton van. Egy percig sem merült fel a gondolat, hogy megválunk tőle. Szerencsére egy nagyon jó természetű cicáról van szó, aki inkább néha szobanövényként viselkedik.

fullsizeoutput_18.jpeg

Az egyetlen óvintézkedés, amit tettünk az az volt, hogy a gyerekszoba ajtajára került egy biztonsági rács. Ezt ha elmondtuk bárkinek, akkor rögtön jött a legyintés, a macska azt úgyis átugorja. Hát nem! Topi ugyanis nem tud ugrani. Nincs semmi egészségügyi problémája, egyszerűen hihetetlenül lusta, de emelett egy nagyon okos és könnyen tanítható cica.

img_0255.JPG

Mikor kiderült a terhességem, akkor férjem rögtön át is vette a feladatot, miszerint ő fogja takarítani a macskaalmot. ( Ez annyira megszokott lett számára, hogy a mai napig ő csinálja és szerintem fel sem tűnt neki ezidág.) 

A védőnőnk nem fogadta túl jól a hírt, mikor közöltem, hogy macska van a háznál és ez igen enyhe kifejezés. Folyton riogatott, hogy majd bántani fogja a babát, ráfekszik, megkarmolja és hasonlók. Ennek ellenére Topi természetesen maradt.

Mikor Lilit hazahoztuk a kórházból, a macskát egyáltalán nem érdekelte a dolog. Feltűnt neki, hogy van a lakásban valami hangos, rózsaszín csomag, de maximum rosszalló tekinteteket kaptunk tőle, hogy hallgattassuk már el. 

Ahogy nyílt ki a világ Lilien előtt és egyre jobban mozgolódott, Topi is elkezdett érdeklődni iránta. Mikor Lili a habtapin játszik, a macska odaül a közelébe és figyeli. Ha a baba észreveszi, akkor nagyokat sikongat, Topi szépen végighallgatja, aztán mint aki jól végezte dolgát, elmegy aludni. (Hiszen nagyon megterhelő számára, ilyen sokat ébren lenni.) 

img_2223.JPG

img_2593.JPG

Egy dolgot viszont nagyon nem szeret. Az pedig Lili sírása. Ha a baba rákezd, Topi elfut a fürdőszobába és belebújik a kádba. Nem mintha ez sokat segítene.

fullsizerender_2.jpg

Összegzésnek annyit, hogy tényleg nem félek, hogy Topi bármikor bántaná Lilit, ennek az ellenkezőjéről viszont nem vagyok meggyőződve. Természetesen nem fogom engedni, hogy rosszul bánjon majd a macskával, de egy kis szőrtépés vagy farokhúzás biztosan elő fog fordulni.

De addig szegény Topinak van még pár hónap nyugalom.

 

Instagramon v.szani néven megtaláltok

Ha tetszett, látogassatok el a Facebook oldalamra, ahol nyereményjátékot hirdettem!!!