"Dévényesnél" jártunk

Volt egy rossz megérzésem Lili mozgásfejlődésével kapcsolatban. Nem mutatott egyelőre nagy eltérést, de úgy gondoltam valami nem stimmel.

Párom hiába mondogatta, hogy felesleges, én úgy láttam, hogy valami nincs rendben. Lili imádott hason aludni esténként, de ha napközben volt ebben a pozícióban, akkor üvöltés és kapálózás lett a vége. Még nem volt elkésve a fej emelésével, hiszen csak 2,5 hónapos volt, de úgy gondoltam inkább nézessük meg az izomzatát.

Így jutottunk el Dévény tornára január elején.Lista a gyógytornászokról:

http://www.deveny.hu/a-deveny-modszer/a-deveny-modszer-hasznalata-orszagszerte/deveny_kezelok_nevsora

Találtam is egy gyógytornászt, aki a módszert alkalmazza és pár nap múlva már ott is voltunk.

Lili a hölggyel a földön egy szál rövid ujjú bodyban, mi a férjemmel mellettük kéztördelve. Kezdődött az állapotfelmérés.

Az első fél óra vidáman telt, Lili ezerrel mosolygott, élvezte, ahogy forgatták. Aztán eltörött a mécses. Úgy elkezdett sírni, hogy szinte levegőt sem vett. Szóltam a hölgynek, hogy tartsunk szünetet, muszáj egy kicsit megvígasztalnom. Pár puszi és már jobban is volt, majd folytattuk, de akkor már hatalmas sírások közepette. Legszívesebben rögtön felkaptuk volna párommal, szörnyű volt hallgatni, ahogy sír.

A megérzéseim működtek, kicsit gyengék a vállai,illetve a nyaka. 

Lili úgy elfáradt, hogy öltözés közben elaludt, közben pedig megkaptuk az instrukciókat: otthon végezhető tornagyakorlatok, ha nincs változás, akkor 3 hét múlva ismét találkozunk. 

Szerencsére 1 hét után már határozottan látszódott a javulás.

Most, 4 héttel később szépen emeli a fejét, karjaival megtámasztja magát. A torna meghozta gyümölcsét, sőt. Annyira megerősödtek a vállai, hogy két napja megmutatta, át tud fordulni a hasáról a hátára.

unnamed_1.jpg

Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy ha egy kicsit is gyanakszik, vigye el gyógytornászhoz a babát minél előbb. Ha valami probléma van, könnyen kezelhető, ha nincs, akkor legalább kapunk egy pozitív visszajelzést, miszerint szépen fejlődik a kicsi. 

A Dévény alapítvány oldalán található egy tájékoztató füzet, ami tartalmazza az intő jeleket. Érdemes átnézni, itt a link:

http://www.deveny.hu/fo_tajekoztato_fuzet

Instagramon v.szani néven megtaláltok